همه چیز درباره آدامس

2009/03/11 در 02:31 | نوشته شده در عمومی | 2 دیدگاه

adams1

جـويـدن آدامس مـنحصر به انسان های امروزی نبوده بطوری كه قديمی ترين تـــكه آدامس كشف شده متعلق به 9000 سال قبل می باشد. نخستين آدامس های تجاری در سال1850 به بازار عرضه گرديد.

چند نكته جالب در باره آدامس:

1- سالانه در حدود 500 هزار تن آدامس در سراسر جهان جويده می شود.

2-90 درصد كل آدامس های جهان توسط شركت آمريكايی wrigley توليد می شود.

3- كشور تركيه بالاترين تعداد شركت های توليد كننده آدامس در جهان را به خود اختصاص داده است، با 60 شركت توليد كننده آدامس.

4- ركورد بزرگترين آدامس باد شده به قطر 58 سانتی متر متعلق به خانمی از اهل كاليفرنيا می باشد.

5- بلعيدن آدامس مشكل خاصی برای انسان ايجاد نمی كند، چرا كه مانند ذرت بو داده از سيستم گوارش بطور دست نخورده عبور كرده و خارج می شود.

6- به جای ماندن آدامس جويده شده در صحنه جرم می تواند به شناسايی مجرم كمك كند. (با بررسی اثر دندان ها بر روی آدامس)

مواد تشكيل دهنده آدامس:

1- پايه و اساس آدامس (30%): بخشی از آدامس است كه هنگام جويدن حل نمی شود. صمغ های طبيعی (chicle-mastic-spruce-balata)، لاتكس ها(leche-jelutong-nispero)، پلاستيك ها (پلی اتيلن، پلی وينيل استات، استئاريك اسيد)، پارافين جامد و يا موم زنبور عسل.

2- شيرين كننده ها (59%): شكر و دكستروز در آدامس های معمولی و در آدامس های بدون قند سوربيتول (sorbitol)، زايليتول (xylitol)، ايزومالت (isomalt)، مالتيدول (maltidol) مصرف می شود كه هم شيرين كننده هستند و هم حجم دهنده.

3- شيرين كننده های قوی (0.5%): نظير آسپارتام (aspartame) و پتاسيم اسسولفام (acesulfame -k) كه از قدرت شيرين كنندگی بسيار بالايی برخورد بوده و به عنوان طعم دهنده و افزايش ماندگاری طعم كلی به آدامس افزوده می شوند.

4- نرم كننده ها (2%): گليسيرين، لسيتين، سوربيتول مايع، شيره ماليتول كه به آدامس بافت و نرمی می بخشند.

5- شيره ذرت (10%): به عنوان نگهدارنده و جاذب رطوبت و برای حفظ تازگی به آدامس افزوده می شود.

6- طعم دهنده ها (4%): نعناع (mint)(peppermint-spearmint-menthol)، دارچين (cinnamon)، اكاليپتوس (eucalyptus)، شيرين بيان (liquorice)، انواع ميوه ها (ليمو، توت فرنگي، آنانس، سيب، مركبات، هندوانه، انبه، زنجبيل) و طعم كولا.

7- اجزاء فعال (5%): اين اجزاء به عنوان سفيد كننده و تميز كننده دندان ها، خوش بو كننده دهان و تنفس، و بهبود سلامتی دندان ها به آدامس افزوده می گردند. كارباميد (carbamide) به عنوان خنثی كننده اسيدهای پلاك دندان ها و جلوگيری از پوسيدگی آنها، جوش شيرين(baking soda) و كربنات كلسيم (calcium carbonate) به عنوان سفيد كننده، استات روی (zinc acetate) و چای سبز (green tea) به عنوان خوشبو كننده تنفس و رفع بوهای بد دهان به آدامس اضافه می گردند. ويتامين ها، كلسيم، فلورايد و روی از ديگر مواد فعالی می باشند كه ممكن است به آدامس افزوده گردد.

8- رنگ های غذايی و خوراكی

آدامس های ويژه:

1- آدامس نيكوتين دار (nicotin gum): حاوی نيكوتين بوده و علايم محروميت از نيكوتين و هوس كشيدن سيگار، در افرادی كه مايل به ترك سيگار می باشند را كاهش می دهد.

2- آدامس بادكنكی (bubblegum): از رنگ صورتی و از صمغ بيشتری برخودار بوده و خاصيت ارتجاعی بيشتری دارند. حجمشان نيز نسبت به آدامس های معمولی بيشتر می باشد.

3- آدامس های حاوی ويتامين ها كه مخصوص كودكان تهيه می گردد.

فوايد جويدن آدامس برای سلامتی:

حتما از آدامس های بدون قند(sugar free) استفاده كنيد.

1- كمك به تمركز و بهبود حافظه: عمل جويدن باعث تحريك هيپوتالاموس مغز و ترشح هورمونی می گردد كه انسان را گوش به زنگ، هوشيار و متمركز نگه می دارد.

2- كاهش گرفتگی گوش ها ناشی از تغييرات فشار هوا حين پرواز با هواپيما.

3- افزايش بزاق دهان تا 10 برابر: بزاق دهان حاوی يون های كربنات هيدرون است كه نوعی قليای ضعيف محسوب شده و موجب خنثی شدن اسيدهای پلاك در دهان می گردد. همچنين بزاق حاوی مواد معدني نظير كلسيم، فسفات و فلورايد است (مواد تشكيل دهنده مينای دندان) كه در ترميم زود هنگام پوسيدگی ها و افزايش استحكام مينای دندان ها موثر می باشد. آنزيم آميلاز موجود در بزاق نيز هضم كربوهيدرات ها را سرعت می بخشد. بنابراين افزايش ترشح بزاق موجب محافظت از دندان ها در برابر پوسيدگی (تا 40 درصد)، تسهيل عمل هضم كربوهيدرات ها و جلوگيری از خشكی دهان می گردد. افزايش بزاق با خنثی سازی اسيد معده، سوزش سردل را نيز كاهش می دهد.

4- رفع بوی بد دهان و خوشبو كردن تنفس

5- پاكسازی سطوح دندان ها از مواد غذايی

6- كاهش استرس و تنش

7- آدامس های حاوی شيرين كننده الكل زايليتول (xylitol) از پوسيدگی دندان ها جلوگيری می كنند.

8- آدامس های حاوی كافئين برای هوشيار نگه داشتن ذهن و بيدار ماندن موثر می باشند.

9- كمك به هضم غذا با تحريك معده

10- سفيد شدن دندان ها توسط آدامس های حاوي مواد سفيد كننده

11- آدامس نعناعی ضد نفخ می باشد.

12- آدامس از سوی ديگر با تحريك معده و تسريع عمل هضم باعث افزايش حس گرسنگی می شود. (افرادی كه قصد كاهش وزن دارند نبايد آدامس بجوند.)

13- جويدن آدامس ضربان قلب را اندكی افزايش می دهد (5 ضربان در دقيقه) كه باعث افزايش جريان خون به مغز و ديگر اعضاء بدن می گردد.

نكته: جويدم آدامس در هر ساعت 12 كيلوكالری انرژی می سوزاند.

نكته: جويدن طولانی مدت و با شدت آدامس می تواند به مفصل گيجگاهی فكی آسيب رسانده و يا پركردگی های دندان ها را از جای خود خارج سازد.

نكته: افرادی كه از درد مفصل گيجگاهی فكی رنج می برند نبايستی آدامس بجوند.

نكته: برای پر كردن موقت درزها و شكاف ها و يا محكم كردن موقت شيشه لق پنجره ها نيز می توان از آدامس استفاده كرد.

آداب مصرف آدامس:

1- از جويدن آدامس با دهان باز خودداری كنيد.

2- با جويدن آدامس جلب توجه نكنيد و به ملايمت و آرامی آدامس بحويد.

3- از باد كردن و تركاندن آدامس در حضور ديگران خودداری كنيد.

4- در كلاس های درس، محيط مدرسه و دانشگاه، ميهمانی های رسمی، مراسم های رسمی (ازدواج، نامزدی و تدفين)، مطب دكتر و بيمارستان از جويدن آدامس خودداری كنيد.

5- از انداختن آدامس بر روی زمين و يا به بيرون پرتاب كردن آن از پنجره خودرو اجتناب ورزيد.

6- فويل بسته بندی و لفاف آدامس را نزد خود نگه داريد، و هنگام دور انداختن آدامس، آن را بدور آدامس پيچيده و درون سطل های زباله بياندازيد.

روش جدا سازی آدامس:

1- چنانچه آدامس به روي فرش، موكت و يا لباس چسبيد، ابتدا آن را توسط يك تكه يخ سفت و منجمد كنيد و سپس با كمك يك چاقوی كند آدامس را جدا كنيد. لباسها را می توانيد درون فريزر قرار دهيد تا آدامس سفت شود.

2- چنانچه آدامس به موی سر شما چسبيد آن را به كمك كره بادام زمينی و يا روغن های نباتی نرم كرده و از مو جدا سازيذ.

3- به كمك الكل طبی نيز لكه های آدامس را برطرف كنيد.

نحوه باد كردن آدامس:

1- چند تكه آدامس را درون دهان قرار دهيد و به مدت 10 دقيقه آن را بجويد تا قند آن كاملا حل گردد. جويدن آدامس به همراه كره بادام زمينی بادكردن آدامس را تسهيل می كند.

2- به كمك سقف دهان و نوك زبان آدامس را به فرم يك توپ درآوريد.

3- آدامس را به كمك زبان و پشت دندان های قدامی (و يا سقف دهان) پهن و مسطح سازيد.

4- لبه های آدامس را با دندان های فوقانی و تحتانی خود نگه داشته و سپس با نوك زبان وسط آدامس را به سمت خارج هل دهيد.

5- به كمك لب ها لايه نازك شده آدامس را نگه داشته و از طريق ريه ها (نه لب ها) به درون آدامس بدميد.

مارک های معروف آدامس:

شركت های:orbit-extra-freedent-eclipse-excel-bubble tape-hubba bubba-airwaves-doublemint -juicy fruit-big- trident-stride-bubblicious- happydent-vivdent-air heads-air actioin-frisk-daygum

منبع

Advertisements

2 دیدگاه »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. ممنون… واقعا کامل بود

  2. mamnun chizaye ziyadi yad gereftam


پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s


Entries و دیدگاه‌ها feeds.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: